2017. március 12.

Tavaszi vitaminsaláta


Hozzávalók 2 személyre: 2 tojás, 4 vékony szelet sonka, 1 nagy kötés retek, 2 marék madárbegy saláta, 2 zöldhagyma, 2-3 szál  petrezselyemzöld, 2,5 dl natúr joghurt, 6 dkg fetasajt, olívaolaj, citromlé, só, bors. 


Elkészítése: A tojásokat megfőzzük. A fetasajtot a joghurtba keverjük, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal meg citromlével, megszórjuk borssal és összekavarjuk. A salátát, a retket meg a zöldhagymát megmossuk, utóbbi kettőt kis kockákra illetve karikákra vágjuk A retket és a hagymát összekeverjük a felaprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borsózzuk, valamit meglocsoljuk 1-1 evőkanál olajjal és citromlével. A tojásokat cikkekre vágjuk, rászórjuk a felvágott sonkát, köré halmozzuk a retek-hagyma salátát és mellétesszük a madárbegysalátát. A joghurtos mártással fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...