2017. március 19.

Habcsókos szelet



Hozzávalók:

a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaó, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a krémhez: 4 dl tejszín, 2 evőkanál méz, 5 g zselatin, 6 habcsók;
a tetejére: 15 dkg 50 %-os kakaótartalmú csokoládé, 1 dl tejszín, 4-5 habcsók, 2-3 evőkanál olaj.


Elkészítése
A piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi mixerrel vastag krémhabbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sót, a sütőport meg a kakaót, beleöntjük az olajat és összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 2 lapot sütünk, 175 fokon, 12-15 percig. 

A krémhez a zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, a mézet felmelegítjük és hozzáadjuk a zselatint. A tejszínt felverjük, belekavarjuk a mézes zselatint, majd beleforgatjuk az összetördelt habcsókot. Az első lapot a tepsibe tesszük, rákenjük a krémet és befedjük a második lappal, finoman lenyomkodjuk. 

10 dkg csokoládét felolvasztunk a tejszínnel, rátöltjük a felső lapra és rászórjuk az összetördelt habcsókot. A megmaradt csokoládét is felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat és a habcsókokra csurgatjuk. A süteményt másnap szeleteljük(meleg vízbe mártott és szárazra törölt késsel).



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...