2017. január 2.

Virslis lencseleves


Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg lencse, 2 szál virsli, 1 hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 sárgarépa, 1/2 csípőspaprika, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fűszerpaprika, só, petrezselyemzöld, ecet.


Elkészítése: A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk fűszerpaprikával,  hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát meg a lencsét és felöntjük vízzel. Megsózzuk, beletesszük a szeletekre vágott csípőspaprikát és közepes lángon főzzük. Mikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a karikára vágott virslit, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és behabarjuk a liszttel elkavart tejföllel. 2-3 percig főzzük még, majd félrehúzzuk a tűzről és ízlés szerint ecettel savanyítjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...