2017. január 28.

Inyenc bruschetta - Bruschete gourmand



Hozzávalók 2 személyre: 1 bagett, 2 evőkanál natúr vajkrém, fél gránátalma magjai, 2 evőkanál aszalt vörösáfonya, 2-3 szelet pármai sonka, 5 dkg kéksajt, olívaolaj, balzsamecet, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld a díszítéshez. 


Elkészítése: A bagettet szeletekre vágjuk, egyik felüket vékonyan lekenjük olajjal, megszórjuk bazsalikommal, tepsibe tesszük és megpirítjuk. A vörösáfonyát apróra vágjuk, hozzáadjuk a gránátalma magjait, az apróra vágott sonkát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és balzsamecettel, összekavarjuk, majd rászórjuk a kis kockákra vágott kéksajtot is. A kenyeret kicsit hűlni hagyjuk, majd lekenjük a vajkrémmel és ráhalmozunk egy-egy evőkanállal az előbbi salátából. Tetejére kevés petrezselyemzöldet szórunk. Csak tálalás előtt készítsük el. 



Bruschete  gourmand

Ingrediente pentru 2 persoane: 1 baghetă, 2 linguri cremă de unt, semințele de la ½ rodie, 2 linguri merișoare uscate, 2-3 felii șuncă de Parma, 50 g brânză cu mucegai, ulei de măsline, oțet balsamic, busuioc uscat, frunze de pătrunjel.

Prepararea:  Bagheta se taie felii, se ung puțin pe o parte cu ulei de măsline, se pun în tavă și se presară cu busuioc. Tava se pune în cuptor. Se mărunțesc merișoarele, se amestecă cu semințele de rodie, cu șunca și cu brânza mărunțite, se stropesc cu ulei de măsline și cu oțet balsamic. Salata se pune la rece. Cu 5 minute înainte de servire, se aprinde cuptorul și se rumenesc feliile de baghetă, se lasă puțin la răcorit, apoi se ung cu crema de unt și se pun pe fiecare câte o lingură  din amestecul de salată. Se servesc imediat. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...