2016. október 18.

Paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

  

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej káposzta, 3 érett paradicsom, 1 hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, bors, fűszerpaprika, csombor, kapor; a gombafasírthoz: 40 dkg gomba, 1 hagyma, 4 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 tojás, só, bors, majoránna, olaj a sütéshez. 

 Elkészítése: A káposzta külső leveleit levesszük, félbe, majd vékony laskára vágjuk, megsózzuk és a zsír felén kissé megdinszteljük. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe dobjuk, majd a héját lehúzzuk, a húsát pedig összevágjuk és hozzáadjuk a káposztához. Az apróra vágott hagymát a megmaradt zsíron üvegesre dinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával meg a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, felforraljuk, majd a káposztára öntjük. Beletesszük az összekötött csombort meg a kaprot, megszórjuk borssal és 15-20 percig főzzük. A gombafasírthoz a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a megmosott és ledarált(vagy késes aprítóban összevágott) gombát és zsírjára sütjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zsemlemorzsát meg a tojást, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi fasírtokat formázunk, majd forró olajban megsütjük. A főzelékkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...