2016. július 20.

Parmezános padlizsánszeletek paradicsommártásban


Hozzávalók 4 személyre: 2-3 padlizsán, 1 kg érett paradicsom, 6-7 cikk fokhagyma, 8 dkg parmezán, olívaolaj, 1 marék bazsalikom, só, bors.


Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felén megszórjuk sóval és meglocsoljuk olajjal, majd forró serpenyőben  megsütjük. A paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk és összevágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, átforgatjuk kevés olajon, hozzáadjuk a paradicsomot és nagy lángon sütjük, míg besűrűsödik. Sóval, borssal és aprított bazsalikommal ízesítjük. A paradicsommártást egy hőálló tepsibe tesszük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket és megszórjuk reszelt parmezánnal. Forró sütőben megpirítjuk. Azonnal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...