2016. március 30.

Töltött csokoládétojások

Megmaradt csokitojások felhasználására.



Hozzávalók 10 db-hoz: 10 csokoládétojás, 10 dkg tehéntúró, 1 dl tejszín, 30 g fehércsokoládé, 2 tasak vaníliás cukor, baracklekvár.

Elkészítése: A tejszínt felmelegítjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a fehércsokoládét és egynemű krémmé kavarjuk. 1 óráig hidegben tartjuk, majd felhabosítjuk és belekeverjük a tehéntúrót. A csokoládétojásoknak a tetejét forró késsel levágjuk, megtöltjük a tehéntúrós krémmel, középre kis lyukat csinálunk a krémbe és egy-egy teáskanál baracklekvárt teszünk bele. Bonbonkapszliba tesszük és tojástartóba téve tálaljuk. 

Tipp: Csokoládéból talpat is készíthetünk a következő képen: az olvasztott csokoládét kissé hűlni hagyjuk, mikor kezd vastagodni egy-egy kiskanálnyi adagot sütőpapírra öntünk kör kormába, a csokoládétojásokat beleállítjuk és hagyjuk megdermedni.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...