2016. március 31.

Sonkás-sajtos piskótaszelet

Sonkahasznosításra



Hozzávalók 25x12 cm-es formához:  10 dkg sonka, 14 dkg sajt, 6 dkg telemea sajt, 10 dkg paprika, 8 evőkanál liszt, 6 tojás, 6 evőkanál olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál almaecet, só, fehér bors, petrezselyemzöld, vaj és zsemlemorzsa a formához.


Elkészítése: A sonkát, sajtot, telemeát és paprikát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük a liszt felével. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, sózzuk, borsózzuk és belekavarjuk az ecettel eloltott szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és összekeverjük a sárgájával, majd beletesszük az összevágott keveréket és a megmaradt lisztet és összekeverjük. Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt formába tesszük és 180 fokon 20 percig sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...