2016. március 8.

Mandulás rózsa




Hozzávalók: 40 dkg darált mandula, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,  liszt; a mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.


Elkészítése:  A tojásfehérjét a porcukorral felverjük, belekavarjuk a darált mandulát és annyi lisztet, hogy puha, de formázható masszát kapjunk. 15 percre hűtőbe tesszük, majd diónyi golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 10-12 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat. A megsült golyókba fogpiszkálót szúrunk és belemártjuk a csokoládéba, majd a fogpiszkálót beleszúrjuk egy hungarocell lapba, míg a csokoládé megdermed. A megmaradt csokoládét papírtölcsérbe töltjük és a sütemény tetejét díszítjük vele. 


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Gyönyörűségesek! És nagyon finomak lehettek! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...