2016. január 26.

Narancsos karajpecsenye


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csontos karaj, 2 narancs, 3-4 evőkanál liszt, só, bors, csombor, 5 dkg vaj, 4 evőkanál olaj, 30 dkg kelbimbó, 3 sárgarépa.



Elkészítése
1. A karajszeleteket kissé klopfoljuk, megszórjuk sóval meg borssal és mindkét felüket lisztbe mártjuk. 
2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, a húsokat pirosra sütjük benne. 
3. A csombort tepsibe tesszük, rátesszük a húst, mindegyikre 1-1 szelet narancsot helyezünk.
4. A megmaradt narancs levét kiszorítjuk, a serpenyőben visszamaradt zsiradékra öntjük, beletesszük a vajat és felforraljuk. 


5. A zöldségeket 5 percig enyhén sós vízben főzzük, majd a hús mellé tesszük és rászűrjük a narancsos mártást. 
6. Alufóliával lefedjük és forró sütőben 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...