2015. október 10.

Diós-szőlős sajtos rolád





Hozzávalók 1 rúdhoz: a laphoz:  4 tojás, 3 evőkanál tejföl, 6 evőkanál darált dió, 4 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, só, bors; a krémhez: 10 dkg krémsajt, 5 dkg márványsajt, 5 dkg Edami sajt, 5 dkg dió, 1 fürt fehérszőlő,  só, bors. 


Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját összekeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A lisztet összekeverjük a dióval meg a sütőporral, a tojásfehérjét felverjük, majd ráöntjük a tejfölös sárgáját, rászórjuk a lisztes diót  fokon, és óvatosan összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 15 percig sütjük. ha megsült kivesszük és sütőpapírral együtt felcsavarjuk, majd vizes konyharuhába csavarjuk és úgy hagyjuk kihűlni. Közben a márványsajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a krémsajtot és kikavarjuk, sóval és borssal ízesítjük. A diót meg a sajtot kis kockákra vágjuk.  A kihűlt lapot kicsavarjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla és lekenjük a sajtos krémmel(1 evőkanálnyi krémet félreteszünk), megszórjuk a dióval, a sajtkockákkal meg a szőlőszemekkel és szorosan feltekerjük. Visszacsavarjuk a sütőpapírba és 2-3 órán át hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt a megmaradt krémmel díszítjük, majd éles késsel szeletekre vágjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...