2015. augusztus 13.

Gombás lecsó





Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg szalonna, 2 hagyma, 3 tvpaprika, 1 kápia paprika, 2-3 paradicsom, 30 dkg csiperke gomba, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld. 

Elkészítése: A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, a pörcöt szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékra pedig rádobjuk a csíkokra vágott hagymát. Közben a paprikákat is felvágjuk, mikor a hagyma összeesett, rádobjuk, megsózzuk és együtt dinszteljük tovább. Kis idő után hozzáadjuk a negyedekbe vágott gombát, megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával. A paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját és összevágjuk, majd a lecsóba tesszük. Összekavarjuk, felöntjük egy nagyon kevés vízzel és fedő alatt pároljuk, míg a leve elfő. A végén megszórjuk kevés petrezselyemzölddel, a félretett szalonnapörccel, majd tálaljuk.



2 megjegyzés:

sedith írta...

De jól néz ki! :) Jó ötletet adtál, s bár ma nincs zöldségem, mert rég nem voltunk a kertben, holnap megyek, és lecsót főzök. :)

Adél írta...

Főztél lecsot? :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...