2015. július 29.

Túrókrémes uborkafalatok





Hozzávalók 2 személyre:  2 közepes méretű uborka, 6 vékony szelet sonka, 8 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál sajtkrém, só, fehérbors, zöld kapor.
 
Elkészítése: A túrót villával összetörjük és krémesre kavarjuk a sajtkrémmel. 2 szelet sonkát nagyon apróra vágunk, belekavarjuk a krémbe, sóval és fehér borssal és kevés apróra vágott kaporral ízesítjük. 1 órára hűtőbe tesszük dermedni. Az uborkát megmossuk és krumplihámozóval vékonyra szeleteljük. Mindegyik szeletet lekenjük a túrókrémmel, óvatosan feltekerjük és lábra állítjuk. A sonka szeleteket hosszában kettőbe tépjük, összecsavarjuk és az uborka falatokra helyezzük. Azonnal tálaljuk. Ne készítsük el csak tálalás előtt, mert az uborka magába szívja a sót és meglágyul.


1 megjegyzés:

sedith írta...

Hmmm, de guszta! :) Ilyesmim nekem is van, de nem ennyire extra kivitelben, hoyg sonka is legyen rajta! :) Először azt hittem, lazac, azt is kezdtem írni, mire ezsembe jutott, várj, mert sonkát olvastam az előbb. :D :D :D

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...