2015. június 3.

Kapuciner tekercs






Hozzávalók: 40 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 tojás, 1,7 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só; a töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 evőkanál kapuciner kávépor;
a tetejére: 2 evőkanál porcukor.

Elkészítése: A langyos tejbe kavarjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a reszelt citromhéjat, a sót meg a tejet, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. Közben a vajat kikavarjuk a cukorral és egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 35x55 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Lekenjük a vajas krémmel és rászórjuk a kávéport, majd szorosan feltekerjük és 20 részre vágjuk. A tekercseket a  tepsibe tesszük és újabb 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral és tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...