2015. június 15.

Brokkolis tojáslepény






Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej brokkoli, 2 szál zöldhagyma, 7 dkg kolozsvári szalonna, 5 dkg fetasajt , 2 nyers+3 főtt tojás, 3 evőkanál tejföl, só, bors, szódabikarbóna, petrezselyemzöld; továbbá: 1 dkg vaj, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítése:  A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós, szódabikarbónás vízben 2-3 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A zöldhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A kolozsvári szalonnát kis kockákra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük és zsírjára sütjük, félidőben rádobjuk a zöldhagymát és összesütjük. Hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és összekavarjuk, majd félrehúzzuk. A fetasajtot szétmorzsoljuk, hozzákavarjuk a brokkolihoz, majd az egészet kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe tesszük. A főtt tojásokat felvágjuk és a tetejére szórjuk, a nyers tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és ráöntjük a lepényre. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 20 perc alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...