2015. május 26.

Spenótos gnocchi paradicsommártásban





Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 25 dkg spenót, 20-25 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, só; a mártáshoz: 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 4-5 paradicsom(konzerv is lehet), 2 dl zöldség alaplé, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, oregánó; a tálaláshoz: 5 dkg parmezán

Elkészítése
A mártáshoz a hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Közben a paradicsomokat bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk és összevágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal meg oregánóval és felöntjük az alaplével. Mártás sűrűségűre főzzük. 
A spenótot megmossuk, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, összevágjuk. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, még melegen áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, a spenótot, megsózzuk és összedolgozzuk a liszttel. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, a 2-3 rudat egymás mellé teszünk és kb. 1 cm vastag darabokra vágjuk. A tésztadarabokat hüvelykujjunk segítségével rányomjuk és végig görgetjük  egy lisztezett villán, hogy felvegye annak a mintázatát. Enyhén sós, felforrt vízbe tesszük és addig főzzük, míg feljönnek a víz színére. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük és a mártással tálaljuk. Tetejére reszelt parmezánt szórunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...