2015. február 23.

Kölespuding





Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg köles, 2 dl víz, 5 dl tej, 1 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaj, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, meggybefőtt

Elkészítése: A kölest felöntjük a vízzel, megsózzuk és főni tesszük. Mikor a vizet felszívta, hozzáadjuk a tejet és tovább főzzük. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tejszínt és még 5 percig főzzük. Félrehúzzuk, belekavarjuk a vajat és lefedve, pár percig duzzadni hagyjuk. Vízzel kiöblített formákba öntjük és 1 óráig, hidegben hűlni hagyjuk. Tálaláskor tányérra borítjuk és befőttel kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...