2014. november 7.

Sütőtökös-hagymás lepény


Hozzávalók 2 személyre a lepény tésztához: 20 dkg fehér liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dl víz, 2 evőkanál olívaolaj, 2,5 dkg élesztő, só; a feltéthez: 15-20 dkg sütőtök, 1 póréhagyma, 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olívaolaj, chilipehely, só, bors, petrezselyemzöld

 
Elkészítése
1. A liszteket átszitáljuk és egy dagasztótálba tesszük. Közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos vizet és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. 
2. Mikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a sót és megdagasztjuk, a végén pedig beledolgozzuk az olajat is. Konyharuhával letakarva, 30-40 percig kelni hagyjuk. 
3. A tésztát két részre osztjuk és mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 percig pihentetjük.
4. A tésztát lekenjük a tejföllel, megszórjuk frissen őrölt borssal meg chilipehelyel. 
5. A póréhagymát meg a sütőtököt megpucoljuk, megmossuk. A póréhagymát karikára a sütőtököt pedig vékony csíkokra vágjuk. 
6. A feltéteket szétosztjuk a lepényeken, megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk az olívaolajjal  és előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.



2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, nagyon finom lehet ez a lepény!:)
És a színek... Kellemes, nyárutót idéző színek. Nagyon étvágygerjesztő!:)

Blogkonyha írta...

Vega pizza... szuper szép!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...