2014. szeptember 26.

Szőlős mandulás lepény




Hozzávalók: 5 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg liszt, 5 dkg vágott mandula, 5 dkg szeletelt mandula, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 gerezd szőlő




Elkészítése
1. A vajat habosra kavarjuk a kétféle cukorral.
2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyik után jól kikavarjuk.
3. Belekavarjuk a sütőporral összevegyített lisztet meg a vágott mandulát. 
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és előbb a felét majd a megmaradt részt is beleforgatjuk a lisztes masszába. 



5. A tésztát sütőpapírral bélelt, 25 x 30 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
6. Tetejét kirakjuk a szőlőszemekkel és megszórjuk a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...