2014. május 22.

Töltött csirkecomb





 A csirkecomb az egyik leggyakrabban használt húsos alapanyag hisz könnyen és viszonylag rövid idő alatt elkészíthető. Egy kis plusz alapanyag és munkabefektetéssel egy igazi extra hétvégi vagy akár ünnepnapi fogást készíthetünk belőle. A füstölt tarja helyett használhatunk sonkát vagy csirkemájat is, ez utóbbi esetében majoránnával ízesítsük.



Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 20 dkg füstölt tarja, 2+1 tojás, 2 szál zöldhagyma, 2 szál zöld fokhagyma, petrezselyemzöld, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika. 

Elkészítése
1. A zöldhagymát megpucoljuk, a petrezselyemmel együtt megmossuk, apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük.
2. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és apróra vágjuk, a füstölt tarját pedig ledaráljuk.
3. Egy tálban összekeverjük a tarját, a tojást meg a dinsztelt hagymát és hozzáadjuk a megmaradt tojás sárgáját.
4. A fehérjét felverjük és belekeverjük a töltelékbe.
5. A csirkecombokat megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük.
6. A combokról alányúlva lefejtjük a bőrt, megtöltjük a töltelékkel, finoman szétnyomogatjuk és a bőrt fogvájóval rögzítjük a húshoz, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki.
7. A megtöltött combok mindkét felét megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával, sütőtálba helyezzük és tetejére tesszük az apróra vágott zöld fokhagymát. 
8. A combokat meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alája és forró sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Petrezselymes krumplival vagy bármilyen körettel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...