2014. május 30.

Tejszínes labodafőzelék








Hozzávalók: 2 csokor laboda, 2 marék zsenge csalán, 2 szál zöld fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, csilipehely; a feltéthez: füstölt szalonna

Elkészítése: A labodát és a csalánt megválogatjuk,  enyhén sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és késsel összevágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, rádobjuk az összevágott labodás csalánt, összekavarjuk és felöntjük a tejszínnel. Megkavarjuk és annyi vizet adunk még hozzá, hogy kellő sűrűségű legyen. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csilipehellyel és 4-5 percig főzzük. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, beirdaljuk és kisütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.


Kerti laboda


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...