2013. november 23.

Sütőtökös szelet








Hozzávalók :

a lapokhoz: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 kávéskanál sütőpor;

a krémhez: 25 dkg sült sütőtök, 25 dkg mascarpone, 12 dkg porcukor, fél rúd vanília; 

a glazúrhoz: 12 dkg cukor, 7 dkg kakaó, 0,5 dl víz, 2 dkg vaj; 

a tetejére: 1 evőkanál csokoládédara.

 

Elkészítése:

 Körülbelül 37x27 cm-es tepsiben, külön-külön  két lapot sütünk. Egy laphoz 2 egész tojást és 4 evőkanál cukrot kézi habverővel addig keverünk  amíg vastag habkrémet kapunk. Hozzáadunk 1 evőkanál olajat, beleszitálunk 1 evőkanál kakaóval meg 1 kávéskanál sütőporral elvegyített 2 evőkanál lisztet és könnyed mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,  előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a második lappal is. 

 

A megsült sütőtököt villával összetörjük és krémesre kavarjuk. A mascarponet kikavarjuk a vanília kikapart magjaival meg a porcukorral, majd kanálanként adagolva beledolgozzuk a hideg sütőtököt. A krémet négy részre osztjuk. A lapokat hosszában kettőbe vágjuk, az így kapott 4 lapot megtöltjük három rész krémmel.

 

A glazúrhoz a cukrot a kakaóval összekeverjük, felöntjük a vízzel és addig főzzük, míg hólyagzik, majd félrehúzzuk és 1-2 perc után belekavarjuk a vajat. Mikor langyosra hűlt a sütemény tetejére simítjuk.  

 

Egy éjszakára dermedni hagyjuk, másnap szeletekre vágjuk. Csillagcsővel ellátott habzsák segítségével a megmaradt krémből minden szeletre három krémrózsát nyomunk és megszórjuk csokoládédarával.

 



3 megjegyzés:

marisz57 írta...

Jaj, de finom lehet!

Petra írta...

Ez valami isteni sütemény, és a látvány is gyönyörű. :)

Unknown írta...

Ma elkészítem! Nagyon izgalmasnak tűnik!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...