2013. július 22.

Padlizsántekercsek paradicsomágyon (lépésről-lépésre)



Hozzávalók- 4 személyre : 2 padlizsán, 1 hagyma, 30 dkg paradicsom, 50 dkg darálthús, 1 szelet kenyér, 1 tojás, 4 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, fűszepaprika

1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük majd 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.
3. A padlizsánszeleteket megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét és forró grillsütőn, mindkét oldalán megsütjük.
4. A darált húshoz hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, az apróra vágott 2 cikk fokhagymát és petrezselyemzöldet, meg a felvert tojást. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük és jól összedolgozzuk.
5. A darálthúsos masszából hosszúkás fasírtokat formázunk és beletekerjük a padlizsánba.
6. A  padlizsán megmaradt széleit meghámozzuk és a paradicsommal, hagymával és fokhagymával együtt apróra vágjuk.
7. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta előbb a hagymákat, majd hozzáadjuk a padlizsánt meg a paradicsomot,végül pedig a petrezselyemzöldet és 2 dl vizet, és összeforraljuk. Sóval és frissel őrölt borssal ízesítjük.
8. A paradicsomos mártást egy tűzálló edény aljára simítjuk, rátesszük a padlizsántekerecseket és befedjük fóliával. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...