2013. május 18.

Köményes fasírt főtt húsból







 Hozzávalók:  40 dkg levesben főtt csirke vagy pulykamell, 3 tojás,  10-12 dkg zsemlemorzsa, 4 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyem levél, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, bors, fűszerpaprika; a hempergetéshez: 10 dkg zsemlemorzsa;  a sütéshez: 3 dl olaj



Elkészítése: A levesben főtt húst hűlni hagyjuk és apró kockára vágjuk.  Hozzáadjuk a felvert tojásokat, a zsemlemorzsát,  az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselyem levelet. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és köménnyel ízesítjük, majd jól összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük.  Mikor a massza jól lehűlt,  fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban hirtelen kisütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...