2012. július 5.

Tejfölös zöldbabfőzelék



Hozzávalók 

a főzelékhez: 50 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, só,bors, pirospaprika, ecet ,1 csokor petrezselyemlevél; 

a fasírthoz: 30 dkg darált hús, 1 tojás,10 dkg zsemlemorzsa, 2 cikk fokhagyma,só, bors, őrölt pirospaprika, 1 csokor petrezselyemlevél, 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítése: a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát és a borsot  majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Míg felfő, a zöldbabot megmossuk és feltördeljük majd hozzáadjuk. Sóval  ízesítjük és puhára pároljuk. A tejfölt a lisztel csomómentesre  kavarjuk, hozzáadunk kevés levet a babról és besűrítjük vele a főzeléket. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyem levéllel majd cukorral és ecettel ízesítjük.
A fasírthoz a darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával és a felvert tojással. A  fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, a petrezselyem levelet apróra vágjuk, hozzáadjuk a masszához, sóval és borssal ízesítjük majd jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk, kissé lelapítjuk és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk a zöldbabfőzelékkel.


5 megjegyzés:

Kati írta...

De jó, ma vacsira szivesen megenném:)

Roza írta...

Naháát... nagyon guszta:)) Pedig már vacsora után vagyok (ettem 1 sárgarépát, 1 kovászos uborkát, 1 paprikát és egy kis db lecsókolbászt:), gond nélkül el tudnám tüntetni:))

trollanyu írta...

Szuper jól néz ki:) Nagyon ritkán készítek hagyományos főzeléket, de ezt mos elfogadnám. Hidegen is szerete, sőt így nyáron úgy még jobb.

Blogkonyha írta...

Ez az egyik kedvenc főzelékem. Helyesek azok a fasírt katonák a tányér szélén! :o) Nagyon guszta így együtt!

Barbi konyhája írta...

A fasírt golyóktól jött meg az étvágyam, nagyon szeretjük mi is a főzelékek mellé! :) Ezt a főzeléket viszont csak én enném meg, de boldogan! :))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...