2011. szeptember 9.

Karalábéleves húsgombóccal


  
Régen,mindig húsgombóccal készítettem a karalábé levest,aztán egyszerűsítettem és csak magára,betét nélkül.  Sedith   eszembe juttatta és a mostani adag újból úgy készült mint régen.

Hozzávalók: 2 karalábé, 2 sárgarépa,1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 1 csokor petrezselyem zöld, só; a húsgombóchoz: 35 dkg darált hús, 5 dkg rizs,1 hagyma, 1 tojás, só,bors, fűszerpaprika; a tálaláshoz: 2 dl tejföl

ElkészítéseA hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát és karalábét, sózzuk, majd  felöntjük vízzel és felfőzzük. Közben a darálthúst összevegyítjük az apróra vágott hagymával, a megmosott rizzsel és a tojással. Sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A masszából és gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, kevés levessel hőkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. Eloltjuk a lángot alatt és mikor  kicsit lehűlt, 2 tojássárgáját elkavarunk kevés levessel és visszatöltve, ezzel gazdagítjuk az ételt.



8 megjegyzés:

Ani írta...

Hát ez nagyon babán néz ki, és a gombócokon is látszik milyen egyfalatok, milyen lágyan szájba símulosak. hm..fini)))

marcsis írta...

De jól néz ki!
Már ebédeltem, de ezt még megenném desszertnek! :)

Éva írta...

Nagyon guszta, teljesen olyan mint a töltött karalábé igen finom lehetett! Aleda nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni !

Eva írta...

Nagyon gusztusos ez a leves, szívesen bekanalaznám vacsorára. :-)

trollanyu írta...

Nagyon guszta, imádom a a karalábé levest:)A képeid megint fantasztikusak:)

María írta...

Nagyon finom lehetett, már a kép is olyan étvágygerjesztő!! Igazi képkomponista vagy, olyan csúcs jó fotókat készítesz, hogy az ember nem győz nyelni :)!!

Barbi konyhája írta...

Csoda finom lehet azt hiszem ezt is viszem! Imádom a leveseket erre most kezdek rájönni!
A tányér, a kanál, az abrosz, minden annyira mutatós és szép!!! :)

Kati írta...

Párom édesanyja szokta így készíteni, nagyon finom.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...