2017. szeptember 11.

Szedres-fehércsokoládés kocka


Ötlet Illéskrisz konyhájából
Hozzávalók:

a piskótához: 5 tojás, 10 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj, ½ teáskanál sütőpor, csipetnyi só;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 25 dkg szeder, ½ citrom leve;
a tálaláshoz: porcukor.

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk 5 evőkanál cukorral, majd beledolgozzuk a vizet, az olajat és a sütőporral meg a kakaóval elvegyített lisztet. A fehérjét felverjük a sóval és a megmaradt cukorral, majd beleforgatjuk a tojássárgás masszába. Sütőpapírral bevont, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. A kihűlt piskótát lapjában kettőbe felezzük, az alsó lapot a tepsiben hagyjuk. 1 dl tejszínt felforrósítunk, beletesszük az összetördelt csokoládét és egynemű krémmé kavarjuk. A  szedret blender edénybe tesszük, rátöltjük a citromlét, turmixoljuk, majd átszűrjük. A megmaradt tejszínt felverjük. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a csokoládés krémet, a szederpürét és legvégül pedig a tejszínt. A krémet a piskótalapra kenjük és befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük és  porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Ha a piskótát nagyobb tepsiben sütjük, a krém is vékonyabb lesz és kisebb szeletekre vágva, kézből is fogyasztható. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...