2016. október 21.

Sütőtökös pohárkrém csokoládés keksszel



Hozzávalók 5-6 személyre: 15 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 10 dkg jó minőségű fehércsokoládé, 20 dkg sütőtök püré, 8 dkg csokoládés keksz, vanília eszencia, fahéj.


Elkészítése: A krémhez 1 dl tejszínt felforralunk. A cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rátöltjük a forró tejszínt(vigyázat, fröcsköl!), és addig kavarjuk, míg a karamell elolvad. Félrehúzzuk a tűzről és pár perc után belekavarjuk az összetördelt csokoládét. Többször átkavarva lehűtjük, legalább 2-3 órán át hűtőben tartjuk, de akár estétől reggelig is, hogy megdermedjen. Másnap kézi habverővel kihabosítjuk, belekeverjük a sütőtök pürét és pár csepp vanília eszenciával vagy fahéjjal ízesítjük. A  megmaradt habtejszínt felverjük, a kekszet késes aprítóban összezúzzuk.  A krémet meg a habot külön-külön, csillagcsővel ellátott habzsákokba kanalazzuk, majd a krémet és a kekszet váltakozva poharakba rétegezzük, tetejére habtejszínt nyomunk és megszórjuk kekszmorzsával. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...