2016. október 5.

Krumplileves gombás gombóccal



Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg krumpli, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, olaj, 1,5 dl tejföl, só, petrezselyemzöld;a gombóchoz: 40 dkg gomba, 1 szelet kenyér, 1 hagyma, olaj, 1 tojás, petrezselyemzöld, só, bors.


Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott veteményt, kicsit átsütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk és közepes lángon főzzük. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a krumplit, majd pár perc után a gombócokat is, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.  Mikor a hozzávalók megfőttek, a tejfölt elkeverjük kevés forró lével, rátöltjük a levesre és azonnal félrehúzzuk a tűzről. A gombóchoz az apróra vágott hagymát meg a szeletekre vágott gombát kevés olajon zsírjára sütjük, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval és borssal fűszerezzük. Ha kihűlt, a kenyérrel együtt ledaráljuk és belekeverjük a tojást. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...