2016. június 19.

Sárgabarackos mandulás pite



Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 6 dkg madulaliszt, 5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 40 dkg sárgabarack, 4 dkg vágott mandula, 2 evőkanál porcukor.

Elkészítése:


1. A porcukrot összekeverjük a liszttel, a mandulaliszttel és a sütőporral.
2. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét felverjük.
4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és rátöltjük a vajat. 


5. Könnyedén összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 15x 25 cm-es tepsibe simítjuk. 
6. A barackot megmossuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre.
7. A barackot a massza tetejére tesszük, megszórjuk a vágott mandulával. Előmelegített sótőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...