2016. május 25.

Spenótos krumplifőzelék



Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg spenót, 60 dkg krumpli, 2-3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 4 szelet szalonna, só


Elkészítése: A szalonnát bevagdossuk és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk az apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a megmosott spenótot és addig sütjük, míg összeesik. Megszórjuk a liszttel, összekavarjuk és felengedjük a tejjel. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk, majd 2-3 mm vékony szeletekre és hozzáadjuk a főzelékhez. Megsózzuk és lassú tűzön, 15-20 percig főzzük, majd félrehúzzuk és legalább 10 percig pihenni hagyjuk. Szalonnataréjjal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...