2016. május 9.

Epres túrótorta


Hozzávalók:
a piskótához: 8 tojás, 24 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 dkg kakaó, csipetnyi só; 
a krémhez: 1 tejszín ízű pudingpor, 4 dl tej, 6 evőkanál cukor, 25 dkg tehéntúró,  2 evőkanál tejföl, 1+1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 3 dl habtejszín, 15 dkg zselatin, 25 dkg eper;
 a díszítéshez: 3 dl habtejszín, kb. 15 dkg eper.


Elkészítése
 A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és kézi habverővel verni kezdjük, mikor majdnem kemény, kanalanként beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, összekavarjuk, majd sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 percig sütjük. Ha megsült, kinyitjuk egy kicsit a sütő ajtóját és 5 percig szikkadni hagyjuk, majd kivesszük.

 A pudingot megfőzzük a tejjel meg a cukorral, tetejére fóliát teszünk, hogy ne bőrözzön be és hűlni hagyjuk. A zselatint fél dl vízben feloldjuk, majd kis lángon felmelegítjük, a habtejszínt felverjük. A tehéntúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat meg a vaníliás cukrot, összekavarjuk, majd több részben belekavarjuk a kihűlt pudingot, a zselatint és végül a felvert habtejszínt. 

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, a lapokat meglocsoljuk kevés vaníliacukros vízzel és megtöltjük a krémmel, mindkét sor krémet kirakjuk apróra vágott eperrel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap a tortát bevonjuk a felvert habtejszínnel és szeletekre vágott eperrel díszítjük. 


2 megjegyzés:

sedith írta...

Mondom: Nézd, milyen szép tortát csinált Adél!
Mire a válasz: Áááá, akkor az biztos finom is. :D

Flögi írta...

Igazi mestermű, csodás kinézete van és finomnak is tűnik.
üdv

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...