2016. április 2.

Vajban sült bárányborda metélőhagymás krumplisalátával


Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet bárányborda, 8 dkg vaj, 80 dkg héjába főtt krumpli, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma, 2-3 evőkanál borecet, 1 teáskanál porcukor, 2 evőkanál olaj, só, bors.

Elkészítése: Az ecetet, a porcukrot meg az olajat belekavarjuk 2,5 dl vízbe, sózzuk, borsózzuk és felforraljuk. A főtt krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk, majd leöntjük a forró páclével és 2-3 órára állni hagyjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a metélőhagymával, a krumplit leszűrjük és belekavarjuk a majonézes mártásba. A báránybordát megszórjuk sóval meg borssal. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és a bordákat 2-2 percig sütjük mindkét oldalukon, majd kivesszük, meleg tányérra tesszük és 5 percig lefedve, meleg helyen tarjuk. Azonnal tálaljuk.



 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...