2016. április 5.

Tavaszi lenmagos spenótsaláta



Hozzávalók 2 személyre: 2 összmarék bébispenót, 6 fürjtojás, 6 hónapos retek, 2 teáskanál lenmag;az öntethez: 2 dl natúr joghurt, 1/2 citrom, 1 teáskanál méz,  2 evőkanál lenmagolaj, 1 cikk fokhagyma, só, fehérbors. 

Elkészítése: Az öntethez áttörtjük a megpucolt fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt a joghurtba keverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A retket meg a spenótot megmossuk, lecsöpögtetjük, a retket cikkekre vagy vastagabb szeletekre vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a spenótot, a retket meg a tojást, meglocsoljuk az öntettel és azonnal tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...