2016. február 19.

Gombás pisztráng


Hozzávalók 4 személyre: 4 db. 25-30 dkg-os pisztráng, 2 db. 32 dkg-os gombakonzerv, 1 db. 40 dkg -os konzervparadicsom, 1 kaliforniai paprika, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál cukor, 10 dkg liszt, olaj, petrezselyemzöld, lime.

Elkészítése: A pisztrángot megpucoljuk, megmossuk, majd szárazra töröljük és sóval, borssal bedörzsöljük. Az apró kockákra vágott paprikát 4-5 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot a levével együtt, az áttört fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a cukorral, felöntjük 1,5 dk vízzel és 5 percig forraljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel és egy sütőtepsibe tesszük. A pisztrángot megforgatjuk a lisztben és forró olajban mindkét felén megsütjük, majd a gombára helyezzük, majd forró sütőben 15 percig sütjük. Lime szeletekkel tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...