2015. október 9.

Magyaros burgonyakrém



Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 8 dkg füstölt szalonna, 2 közepes lila hagyma, 2 cikk fokhagyma, 3 piros paprika, 1 csípős paprika, 3-4 evőkanál házi paradicsomlé, só, bors, fűszerpaprika.


Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a szalonnát is kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt nem szedjük ki, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát, paprikát meg csípős paprikát és kevés vizet öntve alá, megpároljuk. A végén beletesszük az áttört fokhagymát is, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. A megfőtt burgonyát szűrőkanállal kiszedjük a vízből és rátesszük a hagymás-paprikás alapba, majd összeforgatjuk és hűlni hagyjuk. Mikor langyos, késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk, közben annyi paradicsomlevet adunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Friss vagy pirított kenyérrel fogyasztjuk. Nagyon ízletes szendvicskrém. Ha gyerekeknek adjuk, ne tegyünk bele csípőspaprikát!


1 megjegyzés:

Anikó írta...

Nálam pont ez a krumplistészta alapja, kivéve persze a paradicsomlét és krumplitörővel nyomkodom rusztikusan krémesre, majd hozzá jön a kifőtt szélesmetélt vagy nagykocka:-)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...