2015. július 17.

Tojásos lecsó (Shakshuka )





Hozzávalók 2-3 személyre: 1 nagy hagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 piros paprika, 1paradicsomkonzerv, 3 tojás, 3 evőkanál olaj, 5 dkg fetasajt, só, fűszerpaprika, őrölt kömény, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk és az olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzá adjuk a fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát is. Amikor már üvegesre  dinsztelődtek, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, fűszerpaprikát, őrölt köményt, borst, megsózzuk, majd alaposan összekeverjük és 7-8 percig tovább sütjük, A lecsóalapba kis mélyedéseket csinálunk, óvatosan beleütjük a tojásokat, kicsit távolabb egymástól. Tetejüket megsózzuk, rámorzsoljuk a fetasajtot,  lefedjük és  kb. 5 percig, lassú tűzön sütjük. Mikor megvan, rászórjuk az összetépkedett petrezselyemzöldet és azonnal tálaljuk.


2 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, nagyon guszta a lecsó! Azt megtudhatnám, hogy a Shakshuka milyen nyelven van?

Névtelen írta...

Heber

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...