2015. június 4.

Nyári kertészleves





Hozzávalók 4 személyre: 2 felső csirkecomb, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 2 újkrumpli, 8 dkg zöldborsó, 1-2 paradicsom, 1 evőkanál kacsazsír vagy 2-3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A csirkehúst  kicsontoljuk és kockákra vágjuk, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A  zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húst(a csontokat is betehetjük), félidőben hozzáadjuk a hagymát is, majd felöntjük vízzel, megsózzuk és főni tesszük. Közben megpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikákra, a karalábét meg a krumplit kis kockákra vágjuk. Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a karalábét, majd kb. 10 perc után a krumplit meg a zöldborsót is. A paradicsom háját keresztben bevágjuk, 1-2 percre forró vízbe tesszük, majd a héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a leveshez a felvágott petrezselyemzölddel együtt és készre főzzük. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...