2015. május 27.

Zöldséges muffin



Hozzávalók 12 db. : 4 tojás, 10 dkg fagyasztott zöldségkeverék( sárgarépa, zöldborsó, karalábé, zöldpaszuly), 8 dkg telemea  vagy feta sajt, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál tejföl, 8 evőkanál liszt, 1 tasak sütőpor, só, bors, petrezselyemzöld, bazsalikom.

Elkészítése: A fagyasztott zöldségkeveréket enyhén sós vízben, 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját megsózzuk, kikavarjuk előbb az olajjal, majd a tejföllel. A telemea sajtot kockákra, a zöldfűszereket apróra vágjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A felvert habhoz hozzáadjuk a tejfölös-olajos sárgáját, rászórjuk a zöldségeket, a sajtot, a zöldfűszereket és a lisztes keveréket, ízlés szerint borsózzuk és óvatosan összekavarjuk. A masszát muffinpapírral bélelt formába tesszük és előmelegített sütőben180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen is lehet fogyasztani.



1 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, csodásak, guszták a muffinjaid! Összefut az ember szájában a nyál:))

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...