2015. március 14.

Kossuth kenyér



Hozzávalók: 3 tojás, 12 dkg cukor, 5 dkg vaj, 6 dkg dió, 14 dkg liszt, 2 dkg kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 teáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi fahéj, 1/2 tasak sütőpor, csipetnyi só; a formához: 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál liszt; a tetejére: 1 evőkanál porcukor

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és vele együtt is habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat, a fahéjat, a sót meg az apróra vágott diót, végül pedig a kakaót és alaposan összekavarjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a lisztet pedig összevegyítjük a sütőporral.A kakaós masszába könnyedén beledolgozzuk előbb a tojáshab felét, majd az egészet, végül pedig a lisztet. A masszát kivajazott, lisztezett, kb. 10x25 cm-es formába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 40-45 percig sütjük. ha kihűlt kiborítjuk a formából, megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk. 

Recept Horváth Ilona könyvéből, pluszban 5 dkg vajat adtam még hozzá. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...