2014. december 18.

Pulykanyak leves






Hozzávalók 4 személyre:  1 pulykanyak, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kis zellergumó, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors; továbbá: 1 tojás, 3 evőkanál főtt rizs, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, 8-10 dkg lúdgége tészta

ElkészítéseA pulykanyakat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Mikor felforrt, a habját szűrőkanállal leszedjük, a lángot pedig takarékra állítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és hasábokra vágott zöldségeket, a hagymákat, sót és szemes borst, majd puhára főzzük. Ha megvan leszűrjük, a húst kissé hűlni hagyjuk, majd leszedjük a csontról. Ledaráljuk, hozzáadjuk a főtt rizst és a felvert tojást, megszórjuk a liszttel, kevés őrölt borssal és sóval, majd összedolgozzuk. 10 percig pihenni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk és enyhén sós  vízben megfőzzük. Szűrőkanállal kiemeljük és a levesbe tesszük. Megfőzzük a lúdgége tésztát és a levessel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...