2014. szeptember 4.

Csípős krémek





Chilei mártás
 
Hozzávalók: 1 l paradicsomlé, 1 kg paradicsompaprika, 1 kg paprika, 1/2 kg hagyma, 3 szár zeller vagy 1 zellergumó, 8-10 db csípős paprika(magostól), 25 dkg cukor, 2,5 dl ecet, fahéj, szemes bors, szegfűszeg, szegfűbors, babérlevél, só, 1 kk szalicil.


Elkészítése: A megtisztított zellergumót, paprikát, csípős paprikát, paradicsompaprikát és hagymát ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, az ecetet és a paradicsomlevet. 2 órán keresztül főzzük, amíg teljesen besűrűsüdik. Az utolsó fél órában belefőzzük a babérlevelet, a borsot, szegfűszeget, szegfűborsot amiket kis gézdarabba kötünk. Amikor kész van, a fűszeres gézdarabot kidobjuk, hozzákavarjuk a szalicilt, forrón üvegekbe rakjuk, lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Nagyon finom hideg és meleg húsokhoz, szalonnához, zsíros kenyérre. 



Csilikrém

Hozzávalók: 3 kg paradicsom átpasszírozva, 1 fej aprora vágott hagyma, 5 dkg cukor, 0,5 dl ecet, 5 dkf csilipor vagy cayene bors
Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kis üvegekbe töltjük és egy órán át gőzöljük. 

A receptek az Erdélyi Konyha: Befőzések könyből vannak


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...