2014. augusztus 4.

Mentás uborkaleves






A nyári kánikulában mi sem jön jobban mint egy jól behűtőt, mentás uborkaleves. Frissítően hat a szervezetre, egészséges, serkenti a gyomor működését és nem utolsó sorban keveset kell bíbelődni vele a konyhában. Hagyma helyett készíthetjük fokhagymásan is és aki idegenkedik a mentától, az helyettesítheti kaporral.






Hozzávalók 2 személyre:  4 uborka, 4 dl joghurt, 1-2 evőkanál olívaolaj, 2-3 szél petrezselyemlevél, 1-2 szál menta, 1 kis csokor metélőhagyma, 1 kis hagyma, só, bors


Elkészítése
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk és kockára vágjuk, a hagymát pedig megpucoljuk és szintén kockára vágjuk. 
3. A zöldfűszereket megmossuk, a petrezselyem és a menta leveleit letépjük a szárról, a metélőhagymát összevágjuk.
4. Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük és apróra vágjuk  benne. 
5. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre turmixoljuk.
6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük az olajat és összekeverjük. Tálalás előtt jól lehűtjük.


4 megjegyzés:

Gabriella írta...

Valamelyik nap készítettem én is hasonlót, annyira finom!
Gyönyörűek a fotóid Aleda.

Monika írta...

Hú,de nagyon jól hangzik,köszönöm!!!!!Ki fogom próbálni.

Flögi írta...

Érdekes ötlet, de biztosan finom és frissítő is lehet, de a kipróbálástól kicsit tartok valahogy.

Roza írta...

Adélka, csodásak a fotóid és a levesed is nagyon guszta.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...