2014. július 21.

Sült paprika saláta





Hozzávalók 2 személyre: 5-6 kápia paprika, 10 dkg kecskesajt, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál ecet, 1 teáskanál cukor, só, bors, csilipehely, bazsalikom

Elkészítése
1. A paprikákat megmossuk, majd szárazra töröljük.
2. Grilltepsiben, magas hőfokon, minden oldalukon addig sütjük, míg a héja ráncos lesz és kissé megszenesedik. 
3. A megsült paprikákat egy edénybe rétegezzünk, megszórjuk sóval, majd letakarjuk, hogy beizzadjanak. 
4. Kezünket vízbe mártogatva lehúzzuk a paprika héját és kicsumázzuk, majd szűrődni hagyjuk.
5. Ha lecsöpögött, kb. 1 cm.es csíkokra vágjuk.
6. Az öntethez összekeverjük az olajat, az ecetet, a cukrot, sóval borssal, csilipehellyel és apróra vágott bazsalikomlevéllel fűszerezzük.
7. Minden személyre külön tányérba rétegezzük a paprikát, a kecskesajtot és meglocsoljuk az öntettel. Jól lehűtve tálaljuk. 




  A sült paprikának különlegesen finom íze van, fogyaszthatjuk főételek vagy grillhúsok mellé savanyúságnak, de önmagában is remek salátát lehet belőle készíteni. Ki-ki ízlése szerint fűszerezheti fokhagymával, zöldfűszerekkel, különböző ízesítésű olajokkal  és ecettel. Ha van rá lehetőség, süssük faszénen, de grilltepsiben vagy a sütőben is meg lehet sütni. 


2 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Gratulálok ! Ilyen módon elkészítve . a legjobb nyári /de télire eltéve is /saláták egyike !

Adél írta...

Köszönöm! Bizony finom télen is :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...