2014. március 26.

Tárkonyos karfiolbecsinált leves



Hozzávalók:  15 dkg csirkemell, 1 fej karfiol, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, só, tárkony

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk, a karfiolt kisebb rózsáira szedjük. Az olajat felhevítjük, üvegesre dinszteljük rajta a hagymát, rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát, a tárkonyt, megsózzuk, felöntjük vízzel és megfőzzük. Mielőtt megfőne, beletesszük a karfiolt is, készre főzzük és eloltjuk alatt a lángot. A tojássárgáját elkavarjuk a tejszínnel, és egy merítőkanál segítségével állandó kavarás mellet forró levest csurgatunk a tojásos tejszínhez, majd visszatöltjük a levesbe. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...