2014. március 3.

Sroganoff marhatokány

A marha legnemesebb és egyben legdrágább része a bélszín vagy más nevén a vesepecsenye amely a hátszín és a fartő között helyezkedik el. Fehérjeszerkezete miatt gyorsan, viszonylag alacsony hőfokon elkészül, ezért nem kell túlsütni vagy főzni.





Hozzávalók: 80 dkg marha bélszín, 8 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg gomba, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl fehérbor, 12 dkg csemegeuborka, 2 dl tejszin, 1 evőkanál kapribogyó, 2 dkg vaj, só, bors, babérlevél; a körethez: fodros kockatészta


Elkészítése: A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és állandó keverés mellett átsütjük. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékhoz pedig hozzáadjuk a vajat, felhevítjük, rádobjuk a vékony csíkokra vágott bélszínt és erős tűzön megpirítjuk. Visszatesszük a hagymás gombát, megszórjuk a liszttel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a mustárt meg a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő alatt, 5-10 percig pároljuk. Ha kész van, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk. Eloltjuk a tűzet alatta és belekeverjük a kapribogyót. A kockatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...