2014. január 5.

Parlament sütemény



Hozzávalók:
a piskótához: 7 tojás fehérje, 14 dkg cukor, 6 dkg liszt, 7 evőkanál darált dió, 1 tasak sütőpor; továbbá: 25 dkg dió, 2 dkg margarin
a krémhez:  7 tojás sárgája, 14 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 3 dl habtejszín, 10 g zselatin
az összerakáshoz: 30 dkg keksz, 40 dkg mogyorókrém(finetti),1 dl kávé, 1 evőkanál kakaó

Elkészítése: 

Egy kb. 24x30 -es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük.  Rásimítjuk a dióra és előmelegített sütőben, 180 C fokon, 15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral meg a vízzel és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk és felforrósítjuk(nem forraljuk). A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

A piskótát átfordítjuk és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rákenjük a tojásos krémet. Tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük és másnap éles késsel szeleteljük.

A recept egy régi román lapból van.(Practic in bucatarie)





4 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Hú, de szép!

Teréz írta...

Nagyon finom, többször megsutottem miután rátaláltam erre a sütire, igazi ünnepi finomság!!!

Névtelen írta...

És nekem mijert ojan bonyolult segicseget kerek

Névtelen írta...

Én is ki fogom próbálni! Nagyon szép és mutatós süti!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...