2014. január 29.

Klementines mákos kuglóf






Hozzávalók:  4 tojás, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl  kefir, 0,7 dl klementin lé, 5 dkg mák, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 klementin reszelt héja, csipetnyi só;a formához: 2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt; a tetejére: 3 dkg cukorpor

Elkészítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra kavarjuk a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd tovább kavarva egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ekkor beletesszük a csipetnyi sót, a klementin lereszelt héját meg a levét, a joghurtot, a sütőporral elvegyített lisztet és összedolgozzuk. A végén belekavarjuk a mákot is és kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült tálcára borítjuk és megszórjuk porcukorral. 



Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...