2013. december 21.

Bélszín fatörzs





Hozzávalók 4-6 személyre: 1 nagy sertésbélszín vagy karaj, 2 evőkanál fűszerkeverék ( bors, paprika, köménymag, petrezselyem, oregánó, mustármag), 3 evőkanál olaj, só; a sütéshez: 3 dkg vaj, 3 evőkanál olaj; a krumpli püréhez: 1 kg krumpli, 3 dkg vaj, 1,5 dl tej, só

Elkészítése: A bélszínt megtisztítjuk a hártyától, bedörzsöljük az olajjal meg a mustárral és bőven megszórjuk a fűszerkeverékkel. Sótőpapírba csomagoljuk és 24 óráig hűtőben állni hagyjuk. A vajat meg az olajat egy vastagfalú serpenyőben felforrósítjuk, a bélszínt megsózzuk és nagy lángon, körben kérget sütünk rá. Betesszük egy tepsibe, a zsiradékot ráöntjük és forró sütőben, 15-20 percig sütjük. Eközben a krumplit megpucoljuk és enyhén sós vízben főni tesszük. Ha megpuhult leszűrjük, összetörjük és a vajjal meg a tejjel krémesre kavarjuk. A megsült bélszín 1/4 részét levágjuk, ennek közepét átlósan átvágjuk és a húsokat egy tálaló tálcára helyezzük, fatörzs formában. A krumplipürét egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba kanalazzuk és bevonjuk vele a húst, majd ízlés szerint feldíszítjük. Párolt brokkolival, sütőtökkel és a megmaradt krumplipürével, azonnal tálaljuk.
Tipp: Ha nincs csillagcsöves nyomózsákunk, a húst felületére kenjük vékonyan fel a krumplipürét és egy villával csíkozzuk meg. 



1 megjegyzés:

María írta...

Micsoda ötlet :)!! Csodásan néz ki, és gondolom nagyon finom is!!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...