2013. november 6.

Kelbimbós krokett tejfölös mártással




Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 db. krumpli, 12 dkg sonka, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, só, bors, 1 kávéskanál szárított zsálya; a sütéshez: 3 dl olaj; 

a mártáshoz: 2 dl tejföl,1 teáskanál porcukor, 1 citrom, só 1 csokor metélőhagyma

Elkészítése: A kelbimbót megpucoljuk, megmossuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk majd apróra felvágjuk. A krumplit is megfőzzük, megpucoljuk majd lereszeljük. A sonkát szintén apróra vágjuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, sóval, frissen őrölt borssal és morzsolt zsályával ízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kroketteket formázunk, zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban megsütjük. 
A tejfölhöz hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét, a sót meg az apróra vágott metélőhagymát és kikavarjuk. A krokettet langyosan tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Roza írta...

Adélka, így kora reggel gondolkodás nélkül befalnám!:) Nagyon guszta!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...